Hoe kan ik een leerling laten werken met de leerstof van een ander leerjaar? Hoe kan ik een leerling laten werken met de leerstof van een ander leerjaar?

Hoe kan ik een leerling laten werken met de leerstof van een ander leerjaar?

Heeft de leerling een eigen leerlijn en moet er gewerkt worden met de leerstof van een niveau hoger of lager? Dan kan de ICT-coördinator via de onderstaande stappen de software van een ander niveau voor hem/haar beschikbaar maken.

Stappenplan:

• Log in op Basispoort.
  • Selecteer bij 'Lesmateriaal' één van de Malmberg methodes.
  • Kies rechtsboven voor ‘Beheer’.
  • Klik vervolgens op ‘Schoolgegevens en licenties’ onder het kopje ‘Licenties.
  • Navigeer in het volgende scherm naar het tabblad ‘Licenties’.
  • Zoek de licentie op waar de leerling mee moet werken en klik achter de juiste licentie op 'koppelen'.
  • Kies de groep waar de desbetreffende leerling in zit en klik op 'toevoegen'.
  • Herhaal dit voor eventuele andere licenties of groepen.
  • Na maximaal 30 minuten is de software beschikbaar voor de leerlingen/leerkrachten.

De leerkracht, van de stamgroep van de leerling, kan nu het blok/thema of de week starten voor de leerling.