Waarom krijgen leerlingen geen nieuwe Eigen Taken meer? Waarom krijgen leerlingen geen nieuwe Eigen Taken meer?

Waarom krijgen leerlingen geen nieuwe Eigen Taken meer?

Als een leerling geen nieuwe eigen taken meer krijgt, dan heeft dat één van de volgende oorzaken:

 • Er staat nog een taak open die moet worden afgerond.
  De software zet pas nieuwe taken klaar als de vorige taken volledig zijn gemaakt. Je kunt dit terugvinden bij Volgen > Bekijk taken > Eigen taken.

  (vergeet niet om ook de eerdere blokken te controleren of daar nog niet afgeronde taken tussen staan)

  Zodra de leerling de nog niet afgeronde taken heeft afgerond, worden er automatisch weer nieuwe taken klaargezet in de huidige periode.

 • De eigen taken staan klaar in een ander blok/thema.
  Wanneer je vroegtijdig een nieuwe week of blok start, verhuizen de eigen taken mee naar die periode. Je kunt de nieuwst gestarte periode vinden via Instellingen > Actieve week;

 • Als de leerling een goede rekenaar is en de eigen taken heeft afgerond met een ZG (Zeer Goed), dan ziet de software dit als dat de leerling de rekendoelen onder de knie heeft.
  Er worden dan als verrijking plustaken klaargezet. Per blok zijn er 12 plustaken beschikbaar. Heeft de leerling alle 12 afgerond? Dan is de leerling door de lesstof heen en zijn de eigen taken ‘op’.
  In dit geval kun je onder Blokinfo extra plusmateriaal vinden, dit zijn printbladen met extra oefeningen voor goede rekenaars;

Heb je bovengenoemde punten gecontroleerd, en kom je er toch niet helemaal uit? Dan kun je contact opnemen met onze Helpdesk.