Onderstaand staat beschreven hoe de resultaten in Bingel, de Resultatenmonitor en toetssoftware bewaard (kunnen) worden/blijven en hoe de resultaten geprint kunnen worden.

Bingel (Archief)

In het nieuwe ‘Archief’ in Bingel worden de eindscores van eerder behaalde oefenresultaten van de leerlingen bewaard. Dit maakt dat je als leerkracht terug kunt kijken naar het eindresultaat van voorgaande jaren (in eerste instantie alleen vorig jaar) wanneer de leerlingen hebben geoefend in Bingel. In eerste instantie worden de scores op Onderdeel getoond, klik je door dan zie je de scores op hoofdoelen.

Archief 1.jpgArchief 2.jpg

De scores die in Archief zichtbaar zijn, zijn de eindscores van de leerling van voorgaande jaren. Er is als het ware een ‘screenshot’ gemaakt van de status op 31 juli (in Analyse). Het gaat dus om de eindscore van oefenresultaten. Archief geeft niet weer hoeveel er geoefend is in Bingel. Voor een compleet beeld van de leerling combineer je de gegevens in Archief met observaties, toetsresultaten en eventueel gemaakte oefeningen op papier. Archief kan bij de overdracht ingezet worden om bijvoorbeeld terug te kijken naar de scores van voorwaardelijke doelen om zo te zien waarmee een leerling goed geholpen kan worden.

De scores worden weergeven in een 5-punts schaal, gecombineerd met 3 kleuren (rood, oranje, groen), zoals je gewend bent in Bingel. Is een vakje grijs dan betekent dat, dat een bepaald domein of doel niet eerder is aangeboden in de methode of dat er niet digitaal geoefend is met dat domein of doel.

Let op: aan het begin van het nieuwe schooljaar starten de leerlingen ook weer opnieuw in de methode. Het niveau van de leerling, op dat moment, wordt via de peiltaken bepaalt. Op basis van het resultaat van die peiltaken worden vervolgens eigen taken klaargezet. De leerlingen gaan niet verder waar ze het vorige schooljaar geëindigd zijn.

Methodes:

  • De wereld in getallen 5
  • Pluspunt 4
  • Taal actief 5

Resultatenmonitor

Aan het einde van het schooljaar blijven de resultaten van de kinderen niet bewaard in de Resultatenmonitor (met uitzondering van de kleuters). Wil je de resultaten bewaren of bijvoorbeeld overdragen aan de leerkracht van het volgende schooljaar, dan kun je de resultaten downloaden naar een pdf bestand en eventueel printen. Lees meer in de handleiding van de Resultatenmonitor. Werk je met een automatische resultatenkoppeling tussen de Resultatenmonitor en een leerlingadministratiesysteem, dan zijn de resultaten hierin ook terug te vinden. 

Toetssoftware

Wil je de resultaten in de toetssoftware bewaren, kies er dan voor om of de toetsen door te sturen naar een leerlingvolgsysteem of om de resultaten te printen. Het printen van de resultaten kan als volgt:

  1. Open de toets en klik achter de naam van de leerling op 'Details'. toetssoftware 1.png
  2. Klik rechtsboven op 'Print'. toetssoftware 2.png
  3. Er wordt een PDF bestand gedownload, wat vervolgens geprint kan worden.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 13 van 24

Artikelen in deze sectie